Refaelov kijkt ogen uit dankzij Kompany: Dingen die ik nog nooit gezien had

Refaelov kijkt ogen uit dankzij Kompany: "Dingen die ik nog nooit gezien had"

31-03-2022 14:15
1

Lior Refaelov verliet afgelopen zomer Royal Antwerp FC en ging aan de slag bij RSC Anderlecht. De Israëliër is inmiddels al 35 jaar oud, maar heeft nog een groot plan in zijn carrière. Anderlecht weer groot maken.

Refaelov moest niet lang twijfelen toen Anderlecht kwam aankloppen om hem over te nemen. "Toen ik de kans kreeg om hier te tekenen, stelde ik mezelf meteen een doel: ik wil helpen om de club weer naar de top te brengen, om weer de nummer één van het land te worden", begint de aanvallende middenvelder bij Sport/Voetbalmagazine.

Refaelov zit ook een enorm potentieel bij Anderlecht. En daar heeft Vincent Kompany volgens hem ook iets mee te maken. "Zijn ervaring als speler van Manchester City gedurende al die jaren... Hij heeft ook met een van de beste coaches ter wereld gewerkt. Ik wilde die visie, die filosofie, van nabij meemaken", laat de Israëliër zich er daar over uit.

En de aanpak van Kompany lijkt ook zijn vruchten af te werpen. Refaelov is bezig aan één van zijn productiefste seizoenen ooit en kan met paars-wit mogelijk ook nog de Beker van België pakken. "Zelfs nu leer ik nog dingen die ik in mijn tien jaar in België nog nooit gezien had", is Refaelov lovend over Kompany.