Hendry uit kritiek op Schreuder: “De situatie zal snel moeten veranderen

Hendry uit kritiek op Schreuder: “De situatie zal snel moeten veranderen"

31-03-2022 10:30 Laatste update: 14:15
16

Jack Hendry is niet tevreden met zijn situatie in Brugge. Hij heeft openlijk kritiek geuit aan het adres van zijn coach. De verdediger van Club Brugge krijgt naar eigen zeggen te weinig speelkansen van Alfred Schreuder. Dat lezen we in The Daily Record. 

De Schotse centrale verdediger dringt erop aan dat hij in de zomer weg zou kunnen zijn. Hij waarschuwt Schreuder dat hij het niet zal toestaan dat hij zijn WK-droom in duigen laat vallen. De verdediger van Club Brugge scoorde de openingstreffer van Schotland in het 2-2 gelijkspel met Oostenrijk. Het was zijn eerste wedstrijd in vijf weken. De afgelopen zeven wedstrijden zat hij op de bank bij Club Brugge.  

"Schreuder is hard voor me"
De situatie heeft de 26-jarige, die van Oostende overkwam, woedend gemaakt, omdat hij volhoudt dat hij de beste verdediger van de club is en het verdient om in het team te zitten. "We zijn van manager veranderd en hij is erg hard voor me geweest,” vertelt Hendry. "Ik hoor gewoon op het veld te staan en ik ben zeker niet naar Club Brugge gegaan om op de bank te zitten.” Hendry dreigt dat er snel wat zal moeten veranderen. 

"Ik had een fantastische start"
"We zullen zien wat er gebeurt als ik terugga, maar het moet veranderen,” geeft de centrale verdediger aan.  "Ik ben er niet heen gegaan om op de bank te zitten en ik had een fantastische start van het seizoen, met zes Champions League-wedstrijden op de teller.”

"De beste verdediger van Brugge"
Hendry houdt vol dat hij de beste verdediger van Club Brugge is en hij is ervan overtuigd dat hij de steun heeft van de kleedkamer en de fans van Brugge - maar Schreuder lijkt niet overtuigd. De Schot voegde eraan toe: "Velen binnen de club zij van mening dat ik terug moet spelen, maar als het de mening van één persoon is… Ik zou gewoon moeten spelen”