Busi: Reims doet me echt denken aan Charleroi, de club heeft een ziel

Busi: "Reims doet me echt denken aan Charleroi, de club heeft een ziel"

31-03-2022 10:15

Maxime Busi speelt momenteel bij Stade de Reims. Afgelopen januari leende Parma, dat hem in 2020 voor zo'n 7 miljoen euro had gekocht van FC Charleroi, de rechtsback uit aan de Ligue 1-ploeg. Busi gaat in gesprek met DH Sport over het buitenlands avontuur. 

Zijn overstap naar Reims betekende het einde van een moeilijke periode voor Busi. Hij degradeerde met Parma naar de Serie B. “In mijn eerste seizoen bij Parma, heb ik veel gespeeld,” vertelt de rechtsback. “Van alle transfers, was ik degene die het meest speelde dat seizoen.”

Interesse uit Frankrijk
Reims lag al even op de loer. Tijdens de winterperiode werd de interesse voor Busi erg concreet. “Reims wilde me absoluut hebben, en ik voelde het vanaf het begin," herinnert de ploegmaat van Wout Faes en Thomas Foket zich. “Ik was de enige transfer van het seizoen voor Reims. En als de club in Ligue 1 blijft, zou het goed kunnen dat ik bij de club blijf met een vierjarig contract."

De ziel van Charleroi
Reims doet me denken aan Charleroi, alleen groter," lacht Maxime. Net als Charleroi heeft Reims een ziel, en dat is wat ik nodig heb om me goed te voelen in mijn voetbal. Bovendien heeft Reims grote ambities.”