'Martinez is dol op polyvalente spelers, dat speelt in het voordeel van Vanaken'

'Martinez is dol op polyvalente spelers, dat speelt in het voordeel van Vanaken'

31 maart - 09:15
16

De selectie perikelen beginnen stilletjes aan op te komen. Roberto Martinez staat in enkele maanden opnieuw voor de loodzware taak om een selectie te maken voor het WK in Qatar. De bondscoach lijkt alvast door hebben dat polyvalente spelers een meerwaarde zijn op een toernooi. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws.

Leandro Trossard, Hans Vanaken en Leander Dendoncker kunnen allemaal op meerdere posities op het veld uit de voeten. Het zou dus goed kunnen dat zijn al een streepje voor hebben op hun collega’s. 

Chadli
Martinez bewees eerder al dat hij een zwak heeft voor dat soort spelers. Denk maar aan Nacer Chadli (momenteel gestationeerd in Istanbul, bij Basaksehir) hij leek lang tijd een van de lievelingetjes te zijn van de bondscoach. ''A player who knows what it means," vertelde Martinez ooit. Toen hij de speler mee nam naar het EK van vorig jaar vertelde de bondscoach het volgende: “Nacer is zeer betrouwbaar, technisch begaafd, en iemand die zich tactisch kan aanpassen. Nacer is altijd van waarde." Om maar aan te tonen hoe waardevol Martinez dat soort spelers inschat. 

Vanaken
De kans dat een polyvalente speler als Vanaken meegaat naar Qatar lijkt dan ook groot. Dinsdagavond sprak Martínez vol lof over de middenvelder van Club Brugge. toen hem gevraagd werd naar de prestatie van Vanaken. 'Zijn ontwikkeling is 'impressive'. Hoe hij de ruimtes bespeelt in verschillende posities doet me denken aan De Bruyne."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie