Recordbreker Openda: niemand deed ooit beter bij Belgische beloften

Recordbreker Openda: niemand deed ooit beter bij Belgische beloften

30-03-2022 21:30

In het duel tegen Denemarken U21 was Loïs Openda opnieuw één van de grote uitblinkers. Met een belangrijk doelpunt schoot de aanvaller van Club Brugge de beloften richting het EK. Daarmee heeft hij ook een nieuw record beet.

Openda debuteerde in 2019 voor de Belgische beloften en wist in zijn derde partij voor een eerste keer te scoren. Hij speelde tot dusver vijftien keer voor de nationale U21 en lukte afgelopen dinsdag al zijn dertiende(!) doelpunt voor de beloften.

Daarmee mag Openda zich nu ook een Belgische recordhouder noemen. Met zijn dertiende doelpunt verbetert hij het record van Kevin Vandenbergh, die twaalf keer wist te scoren voor de Belgische beloften. De voormalige aanvaller van onder meer KVC Westerlo en KRC Genk had daar toen veertien wedstrijden voor nodig.

De kans lijkt ook steeds groter dat Openda binnenkort debuteert voor de A-ploeg van de Rode Duivels. Romelu Lukaku is nog steeds incontournable voorin, maar als tweede of de derde spits van de nationale ploeg liggen er mogelijkheden voor Openda, die dit seizoen door Club Brugge wordt verhuurd aan Vitesse.