Mathijssen is een gelukkige coach na kwalificatie voor EK 2023

Mathijssen is een "gelukkige coach" na kwalificatie voor EK 2023

30-03-2022 17:00

Gisteren kwalificeerden de beloften van de Rode Duivels zich voor het EK in 2023. Ze speelden gelijk na een felbevochten wedstrijd tegen Denemarken. De U21 kwamen op achterstand, maar dankzij een goal van Ikoma Loïs Openda slaagden ze toch in hun opzet. 

Jacky Mathijssen is een "gelukkige coach," dat vertelt de trainer in een interview uitgezonden door de Belgische Voetbalbond. Hij was vooral trots op de manier waarop zijn ploeg zich herpakte na het doelpunt van Denemarken. Hij merkte een sterk Denemarken op, waarmee de Belgen het flink lastig hadden. 

"Ik denk dat mijn jongens extreem goed reageerden op dat doelpunt," analyseerde de coach. "Het was een dominant Denemarken, maar ze hebben geen kansen gehad. In de tweede helft, hebben we de situatie rechtgezet. Deze kwalificatie is dubbel en dwars verdiend."

"Ik vond dat Denemarken heel goed speelde. Ze hadden een plan en eisten bezit,” getuigt Mathijssen. Hij vond het wel jammer dat zijn ploeg te weinig in hun eigen spel kwam. “Pas in de tweede helft kwamen we wat agressiever in het spel en scoorden we.” Het was Openda's dertiende doelpunt. Daarmee is hij de topscorer aller tijden in de categorie onder-21, en de campagne is nog niet eens voorbij.