Zaakwaarnemer van Mitrovic (ex-RSCA): Niets te verbergen

Zaakwaarnemer van Mitrovic (ex-RSCA): "Niets te verbergen"

30-03-2022 13:45

Aleksandar Mitrovic maakte in 2015 de overstap naar Newcastle United, ondertussen scoort hij aan de lopende band voor Fulham FC. RSC Anderlecht verkocht de Servische spits voor 18,5 miljoen euro. Een transfer die zoveel jaren later nog een staartje zou krijgen. 

Voormalig Anderlecht manager Herman Van Holsbeeck moest enkele nachten in de cel doorbrengen wegens verdachte transfers met makelaar Christophe Henrotay. Eén van die transfers was de overstap van Mitrovic naar Newcastle.Om duidelijkheid in de zaak te scheppen ondervroeg het gerecht onder meer ex-Anderlecht aanvaller Nenad Jestrovic. De beide aanvallers delen een Servisch paspoort. 

Niets te verbergen
Jestrovic was de zaakwaarnemer van Mitrovic toen hij in Neerpede landde. Het Nieuwsblad zocht de zaakwaarnemer op en ging in gesprek met Jestrovic. “Ik heb niets te verbergen,” klinkt het bij Jestrovic. Hij geeft toe dat hij voor de transfer een commissie ontving. Wanneer Mitrovic zijn overstap naar Newcastle maakte was Jestrovic al uit ‘the picture’ verdwenen. “Dat werd toen overgenomen door makelaars Christophe Henrotay en Ranko Stojic,” getuigt Jestrovic. “Ja, hun commissie daarbij was enorm. Of Van Holsbeeck ook iets opstreek, weet ik niet. Maar ik stond recht in mijn schoenen.”