Openda past beter dan sommige Rode Duivels die afgelopen week speelden

"Openda past beter dan sommige Rode Duivels die afgelopen week speelden"

30-03-2022 13:00
2

De Rode Duivels U21 mogen feest vieren. Na een gelijkspel tegen de beloften van Denemarken zijn ze zeker van een plek in het EK. Man van de match was opnieuw Ikoma Loïs Openda, huurling van Club Brugge. De spits kon opnieuw bekoren en scoorde de cruciale 1-1. 

In "Complètement Foot" van de RTBF blikken een aantal analisten terug op het gelijkspel. De naam ‘Openda’ viel opnieuw. De tafel was het erover eens: hij is dé smaakmaker van de beloften. Maar ook andere jongens hebben een indruk nagelaten. Na de kwalificatie vraagt Pascal Scimè zich zelf af of dit U21-team niet dichter staat dan een aantal Rode Duivels die meededen tegen Ierland en Burkina Faso. “Zou er in de WK-selectie van Roberto Martinez niet een of andere verrassing uit de U21 kunnen komen? Ik denk aan Amadou Onana, Loïs Openda of Yorbe Vertessen, profielen die hij niet heeft en die hij aan die kant zou zoeken.”

Verrassing van Martinez
Analist voor de RTBF, Joachim Mununga, gelooft dat de bondscoach wel eens een verrassing uit zijn hoed zou kunnen toveren. “Als er een verrassing moest zijn, zou ik Loïs Openda noemen. Hij heeft zo'n atypisch profiel. Ik denk dat hij beter zou passen dan sommige van degenen die er in het nationale team waren.” Openda is namelijk inzetbaar als diepe spit maar ook op de flanken kan hij uit de voeten.