Bornauw maakt opnieuw geen indruk: 'Martinez zoekt betrouwbare spelers'

Bornauw maakt opnieuw geen indruk: 'Martinez zoekt betrouwbare spelers'

30-03-2022 08:30
11

In de interland tegen Burkina Faso kreeg Sebastiaan Bornauw door de blessure van Dedryck Boyata nog eens de kans om zich te tonen. De verdediger begon aan de partij, hield de nul, maar helemaal overtuigen deed hij niet.

Al vroeg in de partij liep het bijna fout af voor Bornauw, die uiteindelijk ook geen makkelijke avond kende. In de Belgische pers zagen velen hem dan ook als de slechtste man bij de Rode Duivels. In Het Laatste Nieuws krijgt hij ook maar een 5 op 10. 'Zijn terugspeelbal in de openingsminuten miste gevoel en precisie', valt er te lezen. 'Veel kwalijker is evenwel dat zijn aantal caps (3) gepaard blijven gaan met het aantal keren dat het licht bij hem al is uitgegaan. Terwijl Martínez net op zoek is naar 'betrouwbare' spelers.'

Ook Gert Verheyen zag dat het bijna fout afliep. "Bornauw begon aarzelend met een te korte terugspeelbal op Sels", geeft hij aan. "Dat heeft niet met zijn kwaliteiten te maken, wel met de foutjes uit vorige interlands die nog in zijn achterhoofd zaten. Uiteindelijk herstelde hij zich wel", zalfde de voormalige Rode Duivel uiteindelijk nog in Het Nieuwsblad.

La Dernière Heure was dan weer teleurgesteld na de prestatie van Bornauw. 'Bij de nationale ploeg wil het voor hem niet lukken', klinkt het. 'Na amper drie minuten miste hij een simpele bal, gelukkig werd hij gered door Sels en de ref.'

Tenslotte was er nog Sudpresse, waar Bornauw een 5/10 kreeg voor zijn prestatie. 'Net als in zijn eerste twee wedstrijden bij de Duivels, maakte de bij Anderlecht opgeleide speler weer zijn foutje. In tegenstelling tot bij die twee eerste interlands, had de blunder dit keer geen gevolgen', schreef men.