Ook Tissoudali mag zijn koffers pakken voor Qatar, Congo krijgt pak voor de broek

Ook Tissoudali mag zijn koffers pakken voor Qatar, Congo krijgt pak voor de broek

29-03-2022 23:47
3

In navolging van Senegal, Tunesië en Ghana (met Denis Odoi) heeft ook Marokko zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Qatar. Met dank aan Tarik Tissoudali (KAA Gent) rolde het de Democratische Republiek Congo eenvoudig op in de terugwedstrijd: 4-1.

Na het 1-1-gelijkspel in Congo lagen de kaarten nog niet bepaald geschud in de levensbelangrijke confrontatie. Marokko, waarbij ook Selim Amallah aan de aftrap verscheen, wilde echter niets aan het toeval overlaten en zette vol in op de aanval. Daar werd het halverwege de eerste helft ook voor beloond, toen Azzedine Ounahi het net vond: 1-0. Net voor de pauze namen de Marokkanen pas écht een optie op WK-deelname. In de zevende (!) minuut van de toegevoegde tijd verdubbelde Tissoudali de voorsprong.

Die Tissoudali maakte in de heenwedstrijd ook al de noodzakelijke gelijkmaker, toen overigens zijn allereerste treffer voor zijn nationale elftal. Na de koffie nam de sterspeler van Gent opnieuw een hoofdrol op zich. Ditmaal vertolkte hij de rol van aangever op de 3-0 van alweer Ounahi. Daarmee was het verzet van Congo, waar Theo Bongonda, Dieumerci Mbokani, Chancel Mbemba, Christian Luyindama en Samuel Bastien heel wat bekend volk meespeelde, uiteraard volledig gebroken.  

Ook Achraf Hakimi pikte zijn doelpuntje nog mee, waarop Ben Malango de eindstand op 4-1 bepaalde. Zo plaatst Marokko zich al bij al simpel voor de eindronde in Qatar. Het is voor de zesde keer in haar geschiedenis dat de Noord-Afrikanen zullen deelnemen. Ook op het vorige WK, in Rusland, was Marokko aanwezig.