Martinez gelooft ook in deze generatie: Wat ik niet wil, is in afgrond storten

Martinez gelooft ook in deze generatie: "Wat ik niet wil, is in afgrond storten"

29-03-2022 23:28
3

De Rode Duivels hebben weer aangeknoopt met de overwinning. Na het 2-2-gelijkspel tegen Ierland ging Burkina Faso wél voor de bijl: 3-0. Met een experimenteel elftal tussen de lijnen kon Roberto Martinez best tevreden zijn over wat hij te zien kreeg.

Zoals bekend kwam de vertrouwde garde tijdens deze interlandperiode niet in actie. Tegen Burkina Faso viel daar, althans zeker op het vlak van resultaat, weinig van te merken. "Ik ben heel blij met verschillende aspecten van onze prestatie", gaf Martinez na afloop van het oefenduel mee aan VTM. "We werden getest op een andere manier, want zij hebben dreiging in de omschakeling, met hun kracht en snelheid."

Voor het overige is de bondscoach ook verheugd over de clean sheet van Matz Sels. Sebastiaan Bornauw kreeg dan weer een hart onder de riem gestoken. "Hij maakte een fout in het begin, maar toonde geweldige maturiteit door zich daarvan te herstellen. De ingesteldheid van onze groep was echt goed. Het enige verbeterpunt is dat we meer doelpunten hadden moeten maken."

Pluim voor Van der Heyden
Martinez wil de prestatie tegen Burkina Faso niet onderschatten, aangezien die ploeg het erg goed deed op de voorbije Afrika Cup, waar het de kleine finale haalde (en verloor). "Voor mij toonde onze prestatie veel maturiteit", herhaalt Martinez. 

Verder maakte ook Siebe Van der Heyden als debutant een goede indruk op de bondscoach. "Natuurlijk, dat hadden we ook al gezien op training", glimlacht Martinez. "Ook al moet hij op een heel andere manier spelen dan bij zijn club. Hij leverde een prestatie af waar hij erg blij mee mag zijn."

Wat wil Martinez tot slot onthouden van deze interlandperiode? "Deze groep kent nu de standaarden bij de Rode Duivels en die hebben ze getoond. De ervaren spelers hebben de voorbije jaren een enorm hoog niveau neergezet. We zijn er nog niet, maar ze hebben de attitude om er te komen. Wat ik niet wil, is dat we in een afgrond storten. De komende tien jaar willen wij niet uit de top-tien van de FIFA-ranking zakken." Martinez verwees daarom onder meer naar de kwalificatie van de U21 en de U17 voor hun EK's.