Nieuweling Van der Heyden onthoudt het positieve: Wel een geslaagd debuut

Nieuweling Van der Heyden onthoudt het positieve: "Wel een geslaagd debuut"

29-03-2022 23:12

Enkele dagen na de ontgoochelende 2-2 tegen Ierland hebben 'de nieuwe generatie' Rode Duivels wél afstand kunnen nemen van Burkina Faso. In het Lotto Park eindigde de oefenpartij op 3-0. Voor debutant Siebe Van der Heyden werd het een avond om nooit meer te vergeten.

Als linkerverdediger in een driemansachterhoede slaagde de revelatie van Union Saint-Gilloise er meteen in om de nul te houden. "Ik denk wel dat het een geslaagd debuut was", vertelde Van der Heyden achteraf aan Sporza. "Ik heb me 100 procent gegeven, ik wist dat het dan goed zou komen. Ik moest gefocust blijven en dat is me gelukt."

Naar eigen zeggen was Van der Heyden nochtans behoorlijk zenuwachtig. "Je eerste cap, dat maak je maar één keer mee. In het begin van de match liep het nog wat moeilijk en waren er wat foutjes, maar daarna vonden we elkaar beter en wisten we waar we moesten lopen", analyseerde de verdediger het verloop van de partij. Uiteindelijk trok Van der Heyden vrij eenvoudig zijn streng.

Voor onze landgenoot verschuift de focus nu weer naar de Jupiler Pro League. Daarin probeert Union in eerste instantie om de kloof op eerste achtervolger Club Brugge zo groot mogelijk te houden met het oog op de Champions Play-Off.