Portugal pakt ten koste van Italië-beul WK-ticket, Polen ook naar Qatar

29-03-2022 23:01

Portugal en Polen hebben zich via de play-offs weten te plaatsen voor het WK. Bruno Fernandes en Robert Lewandowski waren belangrijk voor hun land: Fernandes maakte de twee Portugal-treffers tegen Noord-Macedonië (2-0), terwijl Lewandowski Polen in de tweede helft op voorsprong zette tegen Zweden

Portugal - Noord-Macedonië 2-0
Tot veler verbazing werd het in de finale van de play-offs geen onderonsje tussen Portugal en Italië, maar tussen Portugal en Noord-Macedonië. Italië liet zich verrassen en is er komend WK wederom niet bij. Portugal bleek echter een maatje te groot voor de Italië-beul. Na ongeveer dertig minuten zette Fernandes zijn ploeg op aangeven van Cristiano Ronaldo op voorsprong.

In de tweede helft besliste hij het duel door ook de 2-0 te maken, waardoor Portugal naar het WK gaat.

Polen - Zweden 2-0
De wedstrijd tussen Polen en Zweden ging gelijk op, maar het was de thuisploeg die efficiënter omging met de geboden kansen. Via Robert Lewandowski en Piotr Zielinski stond er na ruim negentig minuten spelen een 2-0 eindstand op het scorebord. De Bayern-aanvaller opende de score in de tweede helft vanaf de penaltystip. Hij bleef ijskoel en schoot de bal achter Zweden-keeper Robin Olsen.

Na rust kregen zowel Zweden als Polen de nodige kansen. Het was Polen dat de wedstrijd uiteindelijk besliste. Piotr Zielinski maakte de 2-0 en zorgde daarmee voor grote vreugde in het stadion.