Efficiënte Rode Duivels kennen geen problemen met Burkina Faso

Efficiënte Rode Duivels kennen geen problemen met Burkina Faso

29-03-2022 22:37
39

De Rode Duivels namen het in het Lotto Park op tegen Burkina Faso. Het werd tegen 3-0 tegen de halve finalist van de afgelopen Afrika Cup.

Burkina Faso kwam in de openingsfase enkele keren gevaarlijk opzetten. Een te korte terugspeelbal van Sebastiaan Bornauw werd bijna fataal, maar Matz Sels kwam goed tussenbeide. Uiteindelijk was het de onvermijdelijke Hans Vanaken die weer de netten deed trillen. De middenvelder van Club Brugge kopte de 1-0 binnen.

Niet veel later toonden de Rode Duivels zich weer efficiënt. Een mooie aanval kwam bij Michy Batshuayi terecht die Hervé Koffi tot een redding dwong. Leandro Trossard stond vervolgens op de juiste plek en maakte de 2-0. Die stand was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam er niet veel gevaar uit van de Rode Duivels. Burkina Faso kwam dicht bij de 2-1, maar een afstandsschot raakte het doelhout. Even later moest ook Sels een redding uit de mouw schudden. Een kwartier voor tijd eindelijk nog eens actie namens de Rode Duivels.

Invaller Christian Benteke kopte een voorzet van matchwinnaar Trossard binnen: 3-0. In de slotfase liet Sels nog een sterke redding zien. De eindstand bleef uiteindelijk bij 3-0.