Scorende Eriksen geeft oefenzege Denemarken tegen Servië extra kleur

29-03-2022 20:25

Het Deense nationale elftal heeft dinsdagavond een oefenzege geboekt op Servië. Christian Eriksen was een van de doelpuntenmakers tijdens de 3-0 overwinning.

Eriksen maakte zaterdag tegen Oranje zijn rentree voor Denemarken en wist meteen te scoren. Dat deed hij tegen Servië dunnetjes over. Denemarken stond na 45 minuten met 1-0 voor door een goal van Joakim Maehle (ex-KRC Genk).

Na rust werd het tempo opgevoerd. Jesper Lindstrom verdubbelde de score na 53 minuten en vier minuten later was het de beurt aan Eriksen. De middenvelder schoot prachtig binnen in de korte hoek, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde.

Overigens keerde Eriksen dinsdag terug op de plek des onheils. In de EK-wedstrijd tegen Finland van afgelopen zomer ging hij in hetzelfde stadion naar de grond vanwege hartproblemen. Na een revalidatieperiode van meerdere maanden keerde Eriksen terug.