Ten Hag laat zich uit over Die Mannschaft richting WK: 'Moet je serieus nemen'

Ten Hag laat zich uit over Die Mannschaft richting WK: 'Moet je serieus nemen'

29-03-2022 17:44

Erik ten Hag heeft zin in de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland van dinsdagavond. De Ajax-trainer ziet in Die Mannschaft een kandidaat om aan het einde van dit jaar de WK-titel te winnen.

In een exclusief interview met het Duitse Sport1 geeft Ten Hag aan dat hij onder de indruk is geraakt van het spel van Duitsland onder bondscoach Hansi Flick. "Het is geweldig wat hij bereikt heeft met Bayern München, het winnen van de Champions League", begint Ten Hag. "Ik heb een goed gevoel bij hem. Met Flick als bondscoach kan er iets moois ontstaan bij het nationale elftal van Duitsland."

Ten Hag kijkt uit naar het onderonsje tussen Nederland en Duitsland in de Johan Cruijff Arena. "We zijn buurlanden en rivalen. De historie van de landen maakt de wedstrijd zo aantrekkelijk. Het mag dan wel een oefenduel zijn, maar deze klassieker is altijd iets bijzonders", geeft Ten Hag, die denkt dat Duitsland het WK kan winnen, aan. "Als Thomas Müller en Manuel Neuer de titel als een doel zien, dan moet je het serieus nemen. Ze zijn al wereldkampioen geweest en kunnen dat goed inschatten. De wereldtitel is mogelijk voor Duitsland, een ploeg met een uitstekende potentie."

Nederland en Duitsland trappen dinsdagavond om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.