Bandé (ex-KV Mechelen) voelde geen steun van Ajax: 'Werd aan mijn lot overgelaten'

Bandé (ex-KV Mechelen) voelde geen steun van Ajax: 'Werd aan mijn lot overgelaten'

29-03-2022 08:30
2

Hassané Bande kijkt nog altijd met een vervelend gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De Amsterdammers betaalden in de zomer van 2018 ruim acht miljoen euro aan KV Mechelen voor de linksbuiten, maar na een blessure raakte hij volledig uit beeld.

"Na mijn zware blessure hoopte ik zo snel mogelijk weer aan spelen toe te komen. Maar al na één helft in een oefenwedstrijd gooide Ten Hag me uit de kleedkamer en stuurde hij me naar de beloften", zegt Bandé in Gazet van Antwerpen. Hij voelde 'geen enkele steun van de club'. "Mentaal werd ik aan mijn lot overgelaten. Ik heb mijn situatie proberen aan te kaarten, maar kreeg geen antwoord. Volgens Marc Overmars was het een keuze van de coach waar ik me moest bij neerleggen."

"Het is moeilijk om een situatie te aanvaarden als je nooit een echte kans hebt gekregen", vervolgt de 23-jarige Burkinees. "Carel Eiting, die net als ik net terugkwam uit een zware blessure, mocht wel gewoon bij de A-kern blijven. Dan ga je jezelf afvragen of er misschien toch iets meer meespeelde. Racisme? Ik heb het nooit openlijk ervaren, maar ik heb er wel aan gedacht, ja. Ik heb gewoon nooit een eerlijk antwoord gekregen op de vraag waarom ik geen kansen meer kreeg."

Bandé is door Ajax verhuurd aan NK Istra, waarvoor hij zes keer scoorde en één assist gaf in 26 duels. De optie tot koop van twee miljoen euro is voor de Kroaten echter een brug te ver. "Klaas-Jan Huntelaar is me vorige week komen opzoeken in Kroatië om een wedstrijd van mij te bekijken. Een teken van respect, wat ik miste bij Overmars", stelt de aanvaller, die tot medio 2023 vastligt.