'Anderlecht-duivels' keren even terug: Van Januzaj heb ik het meeste spijt

'Anderlecht-duivels' keren even terug: "Van Januzaj heb ik het meeste spijt"

29-03-2022 08:16
2

De Rode Duivels trekken dinsdag naar het Lotto Park van RSC Anderlecht. Voor enkele jongens een terugkeer naar het stadion van de ploeg waar men werd opgeleid. Eén van die jongens is Adnan Januzaj, die paars-wit al vroeg verliet.

De man die ze allemaal heeft meegemaakt is Hoofd Jeugdopleiding Jean Kindermans, die ook hoopte op een doorbraak bij Anderlecht van Januzaj. "Zonder twijfel mijn grootste ontgoocheling", zegt Kindermans bij Het Laatste Nieuws.

Bij Anderlecht twijfelde men er ook niet aan dat Januzaj een profvoetballer zou worden. "'Pure klasse, een tien die nóóit een bal verloor. Adnan was heel rustig, timide en welopgevoed", legt Kindermans uit.

Toch kwam die doorbraak bij Anderlecht er niet. Januzaj vertrok al op jonge leeftijd richting Manchester United. De Engelse club betaalde 550.000 euro voor de middenvelder. Daar was toenmalig jeugdvoorzitter François Colin niet zo ontevreden mee. "Hij vertelde me dat we gezien het gebrek aan explosiviteit bij Januzaj, financieel geen slechte zaak deden", herinnert Kindermans zich nog.