Vermoedelijke elf van Rode Duivels: Martinez schuift, nieuwe voorlinie krijgt kans

Vermoedelijke elf van Rode Duivels: Martinez schuift, nieuwe voorlinie krijgt kans

29-03-2022 07:00
1

De Rode Duivels sluiten dinsdag de interlandbreak af met een duel tegen Burkina Faso. Halve finalist in de Afrika Cup en nummer 56 op de FIFA ranking. Na het gelijkspel tegen Ierland lijken we ook wat nieuwe namen te gaan krijgen.

Op de persconferentie voor de wedstrijd gaf bondscoach Roberto Martinez al aan dat Matz Sels sowieso aan de wedstrijd ging beginnen. De doelman vervangt Simon Mignolet, die is teruggekeerd naar zijn net bevallen vrouw.

Ook achterin zien we met Wout Faes mogelijk een nieuwe naam in de ploeg. Dedryck Boyata trainde maandag nog binnen en is twijfelachtig voor de partij. Faes moet zijn vervanger worden. Thomas Foket zal dan weer een kans krijgen om zich te tonen nadat Alexis Saelemaekers tegen Ierland niet wist te overtuigen.

Verder krijgt Leander Dendoncker rust en schuift Hans Vanaken een rijtje naar achteren. Met Januzaj-Benteke-Trossard krijgen we ook een volledig nieuwe voorlinie te zien.

De vermoedelijke elf van de Rode Duivels
Sels – Faes – Denayer – Theate – Foket – Tielemans – Vanaken – T. Hazard – Januzaj – Benteke – Trossard

Tegenstander Burkina Faso is geen grote naam, maar heeft wel enkele bekende namen in de ploeg staan. In doel zal Charleroi-goalie Hervé Koffi de nul proberen houden. Ook in de ploeg zien we nog Issa Kaboré en Hassane Bandé (beiden ex-KV Mechelen). Standard-aanvaller Tapsoba begint op de bank.

De vermoedelijke elf van Burkina Faso
Koffi – Kaboré – S. Ouattara – E. Tapsoba – Yago – Sangaré – Guira – Touré – Bandé – B. Traoré – Bayala