'Abramovich (Chelsea) mogelijk vergiftigd tijdens vredesgesprekken in Kiev'

'Abramovich (Chelsea) mogelijk vergiftigd tijdens vredesgesprekken in Kiev'

28-03-2022 18:12 Laatste update: 18:30
5

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich is mogelijk vergiftigd tijdens vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne. De Rus lijkt momenteel niet in levensgevaar te verkeren, meldt The Wall Street Journal. Volgens Abramovich zijn Russische hardliners, die de gesprekken mogelijk wilden saboteren, schuldig.

Abramovich is betrokken bij de vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne. Toen er eerder deze maand een bijeenkomst was, ging het echter mis: volgens The Wall Street Journal kreeg Abramovich na afloop 'symptomen van een vermoedelijke vergiftiging', net als een aantal Oekraïense vredesonderhandelaren. Abramovich is er momenteel alweer wat beter aan toe. Het lijkt er niet op dat hij in levensgevaar verkeert, net als de andere slachtoffers.

Na de vredespoging in Kiev kreeg Abramovich last van rode, pijnlijke en constant tranende ogen. Ook kreeg de Russische Chelsea-eigenaar te maken met vervelling op zijn gezicht en handen. Er is nog geen sprake van concreet bewijs, maar Abramovich en de andere slachtoffers denken dat Russische hardliners, die tegen elke vorm van vredesonderhandelingen zijn, achter de vergiftiging zitten.

Dat Abramovich banden heeft met Vladimir Poetin, maakt zijn vermoedelijke vergiftiging nog opmerkelijker. Momenteel is de miljardair nog de eigenaar van Chelsea, maar doordat hij connecties heeft met de Russische president moet hij de club verkopen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie