Mbappé hekelt Franse bond: Wat als het Russische sponsor was?

Mbappé hekelt Franse bond: "Wat als het Russische sponsor was?"

28 March - 12:00
3

Kylian Mbappé heeft zich niet geliefd gemaakt bij de Franse voetbalbond FFF, nadat hij weigerde mee te werken aan een sponsorevenement van de nationale ploeg. Zijn advocaat Delphine Verheyden komt met tekst en uitleg. 

De boycot van Mbappé had te maken met imagorechten. De aanvaller van Paris Saint-Germain wil zelf keuzes kunnen maken in wat hij wel en niet promoot en wijst daarbij naar zijn eigen normen en waarden. In de huidige regeling geldt dat internationals bij hun eerste oproep een langlopend contract moeten tekenen. "De bond kan niet meer zo werken zonder overleg met de spelers", aldus Verheyden tegenover L'Équipe. "Wat zou er zijn gebeurd als er een Russische sponsor was? De spelers zouden geen mogelijkheid hebben gehad dit merk niet te promoten. Er zou een clausule voor verschoning moeten komen."

Mbappe's advocaat stelt dat het imago van haar cliënt geschaad kan worden wanneer hij niet achter zijn eigen normen en waarden staat. "Ze zijn rolmodellen. Ze willen geen boodschappen uitdragen die in tegenspraak zijn met waar ze voor staan. De nieuwe generatie is niet meer bereid om zijn principes en idealen te verloochen. Kylian is een sporter van de nieuwe generatie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie