Batshuayi duikt top-tien van Duivelse topschutters binnen na treffer in Ierland

Batshuayi duikt top-tien van Duivelse topschutters binnen na treffer in Ierland

28-03-2022 15:46
3

Voor Michy Batshuayi werd het 2-2-gelijkspel bij Ierland toch nog een wedstrijd om te onthouden. De gelegenheidsspits zette het openingsdoelpunt op het scorebord, meteen eentje met een historische waarde. Batsman komt zo immers de top-tien aller tijden van de Rode Duivels binnengedoken.

Batshuayi maakte in Ierland zijn 23e doelpunt uit zijn interlandloopbaan, dat zijn er evenveel als Kevin De Bruyne, Raymond Braine en Marc Degryse. Het straffe is dat de aanvaller van Besiktas daar eigenlijk niet al te veel speeltijd voor nodig heeft gehad. Zo mocht Batshuayi nog maar zeventien keer aan de aftrap verschijnen sinds hij in 2015 zijn debuut vierde. Scoren is echter zijn tweede natuur.

Bovendien heeft Batshuayi in de persoon van Romelu Lukaku natuurlijk een beest van een concurrent boven zich in de hiërarchie staan. Big Rom blijft nog steeds de allerbeste Belgische schutter ooit, met liefst 68 interlandgoals. Van de huidige generatie prijkt ook Eden Hazard in de top-tien. Hij staat tweede met 33 doelpunten. Legendes Bernard Voorhof en Paul Van Himst staan nog steeds op het podium met 30 stuks.