Vermant junior hoopt op doorbraak bij Club: Hij is snel en laat bal circuleren

Vermant junior hoopt op doorbraak bij Club: "Hij is snel en laat bal circuleren"

28-03-2022 15:31
1

Vanuit de beloftenploeg stromen steeds meer jongeren door naar het A-elftal van Club Brugge. In navolging van onder meer Charles De Ketelaere, Noah Mbamba en Cisse Sandra hoopt ook Romeo Vermant op de grote doorbraak. Als kind uit een generatie Club-spelers heeft hij alvast de juiste genen mee.

Vader Sven Vermant doet uiteraard nog een belletje rinkelen, maar ook zijn achtergrootvader en grootvader (Marcel en Eric Van Vyve) droegen ooit het blauw-zwarte truitje. Dat doet Romeo zelf nu ook al jaren, weliswaar in de jeugdreeksen. Bij Club NXT is Vermant junior alvast een belangrijke kracht. "Hij is een vrij complete speler", legt zijn vader uit.

Wat zijn zijn voornaamste troeven? "Romeo is snel en laat de bal circuleren. Hij heeft een uitstekend techniek, uithoudingsvermogen, hij kan in verschillende systemen uit de voeten en hij scoort gemakkelijk. Dat is erg belangrijk voor een aanvaller", beseft Sven. Toch zijn er nog steeds verbeterpunten, merkt hij verder op. Romeo moet nog wennen aan het volwassenenvoetbal, "met alle subtiliteiten die daarbij komen kijken".

Een vergelijking tussen vader en zoon kan vanzelfsprekend niet uit de weg gegaan worden. "Uiteraard zijn er gemeenschappelijke punten", vindt Vermant senior. Toch ziet hij in zijn zoon niet bepaald een kopie van zichzelf. Dat kan ook niet, aangezien het voetbal en de maatschappij in het algemeen fel veranderd zijn de afgelopen jaren, klinkt het. De jongste Vermant krijgt zelf het slotwoord. "Ik wil Romeo zijn, niet de zoon van", luidt zijn veelzeggende boodschap.