Degryse: Hoop dat er morgen nieuwe Rode Duivels opstaan

Degryse: "Hoop dat er morgen nieuwe Rode Duivels opstaan"

28-03-2022 10:45 Laatste update: 10:46
26

Er is veel geschreven na het gelijkspel van de Rode Duivels in Dublin. Een vriendschappelijke wedstrijd die toch veel stof deed opwaaien. Analisten gingen op zoek naar positieve noten maar stootten toch vooral op mindere prestaties van de ‘onervaren’ Rode Duivels

De storm van Dublin gaat nu stilletjes aan gaan liggen en iedereen hoopt nu volop op een reactie tegen Burkina Faso op dinsdag. Marc Degryse hoopt dinsdag vooral een verschil in tempo vast te stellen bij de nationale ploeg. ''Onze jonge Duivels voetbalden een beetje naar het beeld van de E17 en de E40 de afgelopen dagen,” vertelt Degryse in Het Nieuwsblad. “Aan 90 kilometer per uur in plaats van de gebruikelijke 120. Was er in Dublin ook smogalarm misschien?"

Te mak 
Degryse bleef net als iedereen een beetje op zijn honger zitten. Het was volgens Degryse niet enkel collectief te mak, maar ook enkele individuele prestaties konden hem niet bekoren. “Ik had namelijk meer honger verwacht van jongens als Alexis Saelemaekers en Charles De Ketelaere,” vertelt Degryse.  Zij hadden aan Martínez moeten duidelijk maken dat hij niet meer rond hen kan. Dat ze in die selectie voor het WK horen. Met individuele acties. Door de tegenstander pijn te doen.” 

Nieuwe namen
De analist vindt het dan ook tijd voor een aantal wissels. Andere jongens mogen nu hun kans krijgen. “Ik hoop echt dat er morgen nieuwe spelers opstaan.” Degryse haalt enkele namen aan: “Een Sambi Lokonga. Een Vanzeir. Een Verschaeren. Maar ook Januzaj. En daarnaast een Faes, Bornauw en Van der Heyden.”  Volgens Degryse is het voor veel van die jongens een laatste kans om te tonen wat ze in hun mars hebben, met het oog op een ticket naar het WK in Qatar. “Straks, in juni, zullen onze grote namen er opnieuw bij zijn voor de Nations League. Net als in september. Dus het moet nu," besluit Degryse.