Koffi (Charleroi) kijkt uit naar clash met Rode Duivels: Symbolisch

Koffi (Charleroi) kijkt uit naar clash met Rode Duivels: "Symbolisch"

28-03-2022 10:00

In slechts anderhalf jaar tijd is de reputatie van Hervé Koffi in België met de week sterker geworden. Hij keept ijzersterk en valt op met zijn reflexmatige reddingen. Die reputatie kan hij dinsdag nog maar eens bevestigen wanneer hij met Burkina Faso tegen de Rode Duivels speelt. 

In een interview met La Dernière Heure blikt de keeper vooruit op de wedstrijd die voor hem toch een symbolische waarde kent. De confrontatie met de mannen van Roberto Martinez in het land waar zijn carrière echt van start ging. Een vriendschappelijke wedstrijd met groot belang voor Koffi. 

Burkina Faso 
"Ik kende de competitie eerst niet,” blikt Koffi even terug. “Ik wist niet hoe het avontuur zou verlopen. Ik vind het hier wel echt leuk. Ik ben blij dat ik snel indruk heb gemaakt.” Tegen de Rode Duivels kan hij  zijn stempel te drukken in het stadion waar hij de zondag erop met FC Charleroi ook tegen RSC Anderlecht zal spelen. Maar dinsdag ligt de focus toch vooral op zijn land, waar hij een onvoorwaardelijke liefde voor koestert. "Dit land heeft me alles gegeven. Het is dankzij Burkina Faso en de nationale ploeg dat ik mijn leven heb kunnen veranderen.”

Steun van ouders
Er waren moeilijke tijden met eten, maar we kwamen er doorheen door de liefde in ons gezin. Voetbal is voor hem altijd de oplossing geweest voor een mooie toekomst. "In het begin dwongen mijn vader en moeder me om te gaan studeren, maar ze hebben zich nooit verzet tegen mijn keuzes. Mijn ouders hebben me altijd gesteund, zelfs toen ik keeper werd.”