Ondanks 64 tegendoelpunten mag Seraing-doelman Dietsch zich international noemen

Ondanks 64 tegendoelpunten mag Seraing-doelman Dietsch zich international noemen

28-03-2022 14:05
0

RFC Seraing heeft er een belofte-international bij. Guillaume Dietsch maakte in deze interlandperiode zijn debuut voor de U21 van Frankrijk. Best opvallend, aangezien de sluitpost dit seizoen niet bepaald regelmatig zijn netten heeft kunnen schoon houden.

Drie keertjes slaagde Seraing er tot nu toe in om de nul op het bord te houden. Thuis lukte dat twee keer (tegen KAA Gent en KAS Eupen) en ook op verplaatsing bij Standard Luik (0-1) hield de defensie 90 minuten lang stand. Drie keer stond Dietsch, de vaste nummer één van Les Métallos, onder de dwarsligger. Toch ogen zijn cijfers niet bepaald rooskleurig. In totaal moest Dietsch zich al 60 keer omdraaien; geen enkele doelman uit de Jupiler Pro League doet slechter.

Dat heeft Sylvain Ripoll, de bondscoach van de Franse beloften, er evenwel niet van weerhouden om Dietsch zijn eerste basisplaats te gunnen. In de race naar het EK 2023 in Georgië en Roemenië mocht hij het Franse doel verdedigen tegen de leeftijdsgenoten van het bescheiden Faroër. Het leverde Dietsch meteen een clean sheet op, want Frankrijk won met 2-0. Daardoor zitten onze zuiderburen aan 19 op 21 en lijken ze hard op weg naar het EK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie