Daily Mail: 'Origi (Liverpool) staat erg dicht bij een overstap naar AC Milan'

Daily Mail: 'Origi (Liverpool) staat erg dicht bij een overstap naar AC Milan'

28-03-2022 09:30
1

Het gerucht doet al even de ronde, maar lijkt nu toch steeds meer kracht te winnen. Op zondag meldde nu ook de Daily Mail in Engeland dat Divock Origi heel dicht zou staan bij een overeenkomst met AC Milan. Zijn huidig contract loopt tot 30 juni van deze zomer. 

De aanvaller wil Liverpool FC deze zomer gratis verlaten na slechts vijf keer te hebben ingevallen in de Premier League dit seizoen. De 26-jarige aanvaller is aan het einde van het seizoen vrij en kan al sinds januari met buitenlandse clubs praten. Waarbij het vooral AC Milan is die de onderhandelingen leidt.

Tekort aan basisplekken
Liverpool heeft een optie om het contract van de Belg te verlengen als hij een bepaald aantal basisplekken krijgt, maar dat is onwaarschijnlijk omdat hij dit seizoen nog maar vijf keer als invaller in de Premier League is verschenen.

Memorabele momenten
Origi speelt al sinds 2014 op Anfield, maar heeft nooit een basisplaats kunnen veroveren en is in plaats daarvan vooral op de bank gebruikt. Desalniettemin heeft hij memorabele doelpunten gemaakt voor de Reds, waaronder in de halve finale en finale van de Champions League in 2018-19 en een 96e-minuut winnaar tegen Everton in dezelfde campagne.