Martinez sluit vroeg vertrek bij Rode Duivels niet uit: Kan niets garanderen

Martinez sluit vroeg vertrek bij Rode Duivels niet uit: "Kan niets garanderen"

30-03-2022 07:00
10

Roberto Martinez wordt al maanden gelinkt aan een vertrek bij de Rode Duivels. De bondscoach gaf echter altijd aan dat hij tot zeker tot het WK ging blijven. Dat lijkt nu toch anders te liggen.

In een uitgebreid interview met De Standaard laat Martinez zich onder andere uit over zijn toekomst. De bondscoach leek lange tijd nog minstens tot en met het WK door te gaan bij de Rode Duivels. Al lijkt hij nu toch andere taal te spreken. "Je kunt nooit iets garanderen", wil hij niets garanderen.

"Het hangt ook niet alleen van mij af. Er zijn ook nog de beleidsvormers in de federatie. Er zijn altijd geruchten", klinkt het. Al wil Martinez zich nu vooral focussen op de nationale ploeg. "Ik denk dat ik altijd getoond heb dat ik honderd procent gefocust ben voor België. Ik werk hier alsof ik de volgende vijftig jaar nog bondscoach ben", zegt Martinez.

De Spanjaard werd in 2016 aangesteld als bondscoach van België. Sinds die periode was hij actief op verschillende toernooien, waaronder het EK, het WK en de Nations League. Zijn beste prestatie zette hij tot dusver neer op het WK 2018, waar de derde plek werd gehaald.