Martinez niet tevreden met Saelemaekers: Hij heeft hem gestraft

Martinez niet tevreden met Saelemaekers: "Hij heeft hem gestraft"

28-03-2022 07:00
13

De Rode Duivels konden zaterdag niet overtuigen en speelden met 2-2 gelijk tegen Ierland. Bondscoach Roberto Martinez bleek toch niet helemaal tevreden te zijn. Onder andere Alexis Saelemaekers kon hem naar verluidt niet bekoren.

Bij de rust stond het 1-1, waardoor Martinez toch al besloot om in te grijpen. Hij haalde Saelemaekers naar de kant. Dat vond Philippe Albert niet zo verrassend. Hij zag tijdens de wedstrijd al dat Martinez niet tevreden was met het werk van de flankspeler.

"Ik zag Martinez naar hem schreeuwen vlak voor de rust en het leek een beetje verhit te worden", geeft hij aan bij RTBF. "Het is jammer voor hem, maar zijn eerste helft was ook naar mijn mening niet goed genoeg. Martinez houdt ook van een tactische balans in zijn ploeg en aan de kant van Saelemaekers was er een onevenwicht."

Volgens analist Alex Teklak deed Saelemaekers in defensief opzicht dan ook te weinig tegen Ierland. Dat heeft hem uiteindelijk speelminuten gekost. "Martinez strafte hem omdat hij zich meer moest inspannen in de omschakeling, ook al heeft hij uitstekende technische kwaliteiten. Maar ik weet niet of deze plek zo geschikt is voor hem. Hij leek geen connectie te hebben met het team", aldus Teklak.