Cools over keuze voor Maleisië: Mijn doorbraak kwam er niet

Cools over keuze voor Maleisië: "Mijn doorbraak kwam er niet"

27-03-2022 19:30 Laatste update: 19:44
0

Dion Cools was ooit een vaste waarde bij de Belgische beloften, maar is nu international voor Maleisië. Hij verzamelde al zes interlands, al twijfelde hij wel lang over die stap. 

"Het is eens iets anders, hé", lacht Cools bij Krant van West-Vlaanderen. "Het is een heel andere wereld waarin ik dan beland. Of ik er intussen word beschouwd als de ster van het elftal? Nee, eerder als de Europeaan die al Champions League heeft gespeeld. Ze verwachten dat ik de ploeg met mijn ervaring stuur, daarom speel ik er ook centraal en niet op de rechterflank zoals hier."

Cools hoopt dat hij iets kan betekenen voor Maleisië. "Ik speelde tot de U-21 met België en hoopte tot het EK voor beloften in 2019 op een doorbraak bij de Rode Duivels. Maar die kwam er niet. Een jaartje later heb ik dan gekozen voor Maleisië. Een telefoontje van de kroonprins van Johor, een deelstaat, overtuigde mij."

Maleisië won afgelopen woensdag met 2-0 van de Filipijnen, maar verloor zaterdag wel van Singapore. Cools stond beide keren in de basis. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie