'Manchester United kan Rashford verkopen aan de concurrentie'

'Manchester United kan Rashford verkopen aan de concurrentie'

27-03-2022 19:00
2

Arsenal wil Marcus Rashford verlossen van Manchester United. Althans, dat gerucht gaat zondag rond in Engeland. De Engelse aanvaller is dit seizoen uit de gratie geraakt op Old Trafford.

Rashford (24) brak in 2016 door onder Louis van Gaal, was jarenlang niet weg te denken uit de basiself, maar inmiddels zit de klad erin: interim-manager Ralf Rangnick ziet hem niet als vaste waarde. Arsenal hoopt te profiteren met een 'ambitious transfer plan', meldt The Sunday Mirror. The Gunners zijn op zoek naar een opvolger van Alexandre Lacazette en Eddie Nketiah, die uit hun contract lopen.

Rashford ligt nog vijftien maanden vast, waardoor een verkoop in de zomer niet uitgesloten is. Arsenal-manager Mikel Arteta zou hem als een spits zien, waar Rashford bij Manchester United vooral op de flanken speelt. Het is wel de vraag of United één van de belangrijkste en populaire jeugdexponenten van het laatste decennium wil verkopen aan een Premier League-concurrent.

Rashford speelde dit seizoen negentien Premier League-wedstrijden, waarvan tien als basisspeler, en scoorde vier keer. De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft hem niet opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Zwitserland (2-1) en Ivoorkust (dinsdag).