Verheyen: Prestatie van De Ketelaere had een hoog Januzaj-gehalte

Verheyen: "Prestatie van De Ketelaere had een hoog Januzaj-gehalte"

27-03-2022 14:15
3

Je kans grijpen en je in de plannen van Roberto Martinez voetballen, dat was ongetwijfeld de bedoeling van Charles De Ketelaere voor aanvang van de wedstrijd. Toch moeten we concluderen dat hij niet helemaal in die opzet geslaagd is. Gert Verheyen analyseert zijn prestatie in Het Nieuwsblad

De analist neemt geen blad voor de mond. Volgens Verheyen speelde hij ronduit slecht. “Hij speelde te plat, onvoldoende agressief en teerde alleen op zijn talent,” klinkt het bij Verheyen. Toch probeert hij hier en daar ook wat te relativeren en geeft hij zelf ook aan dat een oefeninterland niet tot verregaande conclusies mag leiden. 

Een niemendal
Volgens Verheyen moet hij wel opletten dat dit niet nog eens voorkomt. Hij verwijst naar prestaties van andere Duivels die sindsdien ook naar de achtergrond verdwenen.  “Hoe hebben Divock Origi en Adnan Januzaj ooit hun eigen ruiten ingegooid?” Verheyen verwijst naar een oefeninterland tegen San Marino. “Dat leek ook een niemendal, waar je geen zware conclusies uit moest trekken, maar achteraf hadden zij toch de bonen gefret.”

Een waarschuwing
Het lijkt erop dat Verheyen de jonge De Ketelaere hiervoor wilt waarschuwen. Het zou zonde zijn mocht De Ketelaere net als Januzaj nooit hoge toppen scheren bij de nationale ploeg.  “De prestatie van De Ketelaere had een hoog Januzaj-gehalte. We zien allemaal dat Januzaj goed kan voetballen maar wanneer doet hij eens iets? En we weten hoe het Januzaj al is vergaan bij de nationale ploeg.”