Snelders analyseert: Tielemans was opvallend afwezig

Snelders analyseert: "Tielemans was opvallend afwezig"

27-03-2022 13:30
10

Het doel voor aanvang van de partij tegen Ierland was duidelijk: collectief een sterke prestatie neerzetten, individueel opvallen met oog op een plek in de selectie voor het WK. Volgens Eddy Snelders slaagden ze hier niet helemaal in.

Snelders analyseert op Sporza de wedstrijd van onze ‘onervaren’ Rode Duivels. Hij bleef als toeschouwer toch wat op zijn honger zitten. "Het had soms wat weg van de Processie van Echternach", zag de analist in Dublin. Met andere woorden: de balcirculatie en loopbewegingen waren te steriel. 

Ook enkele individuele prestaties konden Snelders maar weinig bekoren. "Vooral Youri Tielemans", geeft Snelders aan. "Dat is toch een figuur waar we leiderschap van verwachten, iemand die een match kan sturen. Alleen was hij opvallend afwezig.”

Alexis Saelemaekers en Charles De Ketelaere stelden Snelders ook teleur. De Ketelaere was te steriel en gaf volgens Snelders maar weinig offensieve inbreng. “En Saelemaekers stelde vooral defensief teleur - bijna alle gevaar kwam langs die kant."