Spaanse U21 dankt Gomez (Anderlecht) voor monsterzege tegen Litouwen en koppositie

Spaanse U21 dankt Gomez (Anderlecht) voor monsterzege tegen Litouwen en koppositie

27-03-2022 11:40

Sergio Gomez heeft vertrouwen getankt bij de Spaanse U21. De beloften van La Furia Rioja haalden zaterdag de sloophamer boven tegen hun leeftijdsgenoten van Litouwen: 8-0. Met een doelpunt en twee assists deed Gomez meer dan zijn duit in het zakje.

Bij de Spaanse beloften is Gomez één van de absolute sterkhouders, al leeft hij zich daar uit in een andere rol dan bij Anderlecht. Terwijl hij onder Vincent Kompany als linksachter opereert, staat de linkspoot bij zijn nationale ploeg vaak opgesteld als vleugelaanvaller. In die hoedanigheid doet Gomez het uitstekend. Bij de Spaanse beloften was hij het afgelopen jaar goed voor vijf treffers en zes beslissende passes.

Ook tegen Litouwen was Gomez dus weer goed bij schot. Aangezien het duel uitdraaide op een eenvoudig potje eenrichtingsverkeer, mocht de Anderlecht-speler na een uurtje al naar de kant. Spanje deed met die ruime 8-0 wel een uitstekende zaak in de strijd om een ticket voor het EK U21 in Georgië en Roemenië. Het gaat nu weer aan kop in groep 3, met drie punten voorsprong op Rusland. Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn de wedstrijden van de Russen voorlopig uitgesteld.