Lokeren-Temse doet slechte zaak in promotiestrijd na gelijkspel tegen middenmoter

27-03-2022 11:11

Lokeren-Temse doet haar stinkende best om weer op te klimmen uit de lagere regionen, maar voorlopig loopt het niet van een leien dakje in Tweede Nationale. Op het veld van KSV Oudenaarde geraakte het niet verder dan een brilscore. Door die 0-0 dreigt de fusieclub aansluiting te verliezen met de (sub)top van het klassement.

Lokeren-Temse ging als nummer drie op bezoek bij Oudenaarde, dat in de middenmoot staat van Tweede Nationale. In principe moest dat dus een overwinning opleveren, maar dat was buiten de thuisploeg gerekend. Voor de rust hadden de Lokeraars wel controle, al kwamen daar nauwelijks open kansen uit voort. Bij de rust stond het dan ook 0-0.

Na de pauze zou er niets meer veranderen, hoewel Lokeren-Temse daar nu wél de kansen toe kreeg. Niels Elewaut en Simon Vermeiren hadden de levensbelangrijke openingstreffer aan de voet, maar misten. Daardoor bleven de bezoekers steken op een gelijkspel. In de stand heeft Lokeren-Temse nu 50 punten, dat zijn er vier minder dan koploper Sparta Petegem. Dat speelt bovendien deze zondag nog.

Nummer vier Olsa Brakel kan dan weer over Lokeren-Temse wippen. Overigens kan de top-vijf in aanmerking komen voor promotie naar Eerste Nationale. De kampioen stijgt sowieso, het nummer twee is verzekerd van de promotie-play-offs. Ook de nummers drie tot en met vijf maken kans om in die play-offs te geraken.