Vanaken over zijn goal: We hadden hard gewerkt aan die fase

Vanaken over zijn goal: "We hadden hard gewerkt aan die fase"

27-03-2022 10:15
3

Op zaterdag speelden de Rode Duivels tegen een stevige Ierse nationale ploeg. Martinez besloot vooraf enkel spelers meet te nemen die minder dan 50 caps hadden bij de nationale ploeg. Dit gaf opnieuw de kans aan Hans Vanaken om te schitteren. 

Vanaken bedankte zijn coach na 59 minuten met een goal. Goed ingestudeerd, bleek achteraf…  Een afgeweken kopbal van Vanaken zet Kelleher op het verkeerde been en brengt de Rode Duivels opnieuw op voorsprong. Een voorsprong die later opnieuw weggevaagd zou worden. 

Het is altijd goed om te scoren," vertelt Vanaken aan La Dernière Heure. We werkten goed aan deze fase met Arthur Theate.“ De grote verdediger van Bologna ging hem voor in het duel. “En ik was op de juiste plaats,” besluit Vanaken. 

De middenvelder van Club Brugge deed flink mee, in een positie waarin hij zijn draai blijkbaar gevonden heeft. Collectief liep het niet altijd even vlotjes, misschien vooral mentaal. "We begonnen goed, we hadden controle over het spel, met balbezit, volgens het vastgestelde plan,” stelt Vanaken vast. “Maar in het laatste kwartier lieten we ons emotioneel meeslepen door de druk van het publiek en de tegenstander. We lieten meer ruimte, en we waren niet hard genoeg in de duels.”