Alarmfase één in Italië: 'Ondertussen zitten de clubs zwaar in de schulden'

Alarmfase één in Italië: 'Ondertussen zitten de clubs zwaar in de schulden'

26-03-2022 21:29
4

Arrigo Sacchi denkt dat het weinig zin heeft voor Italië om de bezem door de selectie te halen of bondscoach Roberto Mancini te ontslaan. De voormalig succestrainer van AC Milan en La Squadra Azzurra luidt de noodklok in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Italië liep donderdag deelname aan het WK mis door een blamerende 0-1 nederlaag tegen Noord-Macedonië. Sacchi denkt dat de problemen in het Italiaanse voetbal dieper liggen. "We zijn gebleven waar we zestig jaar geleden ook waren", zegt hij tegen de roze sportkrant. "Er zijn geen nieuwe ideeën. Dat terwijl de andere landen zich ontwikkelen."

Dat de Italianen vorig jaar nog Europees kampioen werden, zegt Sacchi niet zoveel. "Het probleem zit in het systeem. Onze jeugdopleidingen zitten vol met buitenlandse talenten. Ze worden gekocht als groente en fruit. En ondertussen zitten de clubs zwaar in de schulden", aldus de oud-coach, die met Milan twee keer de Europa Cup I won. "Onze teams winnen buiten Italië niets meer, zegt niemand dat iets? We moeten ook niet denken dat we de problemen kunnen oplossen door mensen in te wisselen. De spelers en de trainer hebben het minste schuld aan de problematiek. De aanpak en het idee over voetbal moeten veranderd worden."

Overigens komt Italië dinsdag nog in actie tegen Turkije. Mancini heeft Jorginho, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Domenico Berardi, Marco Verratti en Gianluca Mancini toestemming gegeven om dat duel over te slaan, nu er niets meer op het spel staat.