Rode Duivels, zonder anciens, geven voorsprong twee keer uit handen tegen Ierland

26-03-2022 19:47
84

De Rode Duivels hebben zaterdag geen winst weten te boeken tegen Ierland. Op bezoek bij de Ieren kwamen de Rode Duivels wel twee keer op voorsprong, maar werd die ook telkens uit handen gegeven. Het werd 2-2.

Zoals geweten geen anciens bij de Rode Duivels, waardoor enkele jongere spelers de kans kregen om zich te bewijzen. Onder leiding van 'kapitein Tielemans' ging het spel aanvankelijk goed op en neer, maar hadden de Rode Duivels het wel moeilijk om de bal in de ploeg te houden.

De Ieren legden er flink wat druk op en gaven de Rode Duivels ook amper ruimte om tot voetballen te komen. In de wedstrijd die het honderdjarig bestaan van Ierland was het duidelijk dat de thuisploeg een goed resultaat bij elkaar wilde spelen.

Michy Batshuayi kwam amper aan bod, maar had genoeg aan enkele meters ruimte om tot scoren te komen. Na een bal van Vanaken omspeelde Batshuayi directe tegenstander Coleman en legde hij de bal perfect in het hoekje.

Het spel was daarop helemaal voor de Rode Duivels. De Ieren kwamen niet tot bij Simon Mignolet, die een bijzonder rustige avond kende. Tot minuut 35. Vanuit het niets waren de Ieren er dan toch en kwam na wat geharrewar de bal tot bij Ogbene. De man uit de League One (de Engelse Derde Klasse) wist met en omhaal uiteindelijk Mignolet te verslaan. Daar bleef het ook bij tot de rust.

De Ieren gingen met een goed gevoel de kleedkamers in en bevestigden dat goede gevoel ook in de tweede helft. Na slechts enkele minuten kwamen ze al bijna op voorsprong, maar wist Jason Denayer de bal van de lijn te keren.

De thuisploeg verdiende eigenlijk meer, maar kreeg het doelpunt niet. De Rode Duivels daarentegen wél. Hans Vanaken wist een hoekschop op doel te koppen. De bal week af op Coleman en in doel. 1-2 voor de Rode Duivels en alles te herdoen voor de Ieren.

De voorsprong was dan wel voor de Rode Duivels, de winst was nog lang niet binnen. De thuisploeg bleef geconcentreerd voetballen en hopen op een knap resultaat. Het drukte de Rode Duivels naar achteren en wist ook enkele (kleine) kansjes te versieren. We leken echter naar een winst voor de Rode Duivels te gaan, maar daar kwam in het slot toch nog verandering in. Na goed werk van Ogbene kwam de bal tot bij invaller Brown, die de bal voorbij doelman Mignolet kopte. 2-2.