Laporta zet deur op een kier: 'Maar iedereen moet salarisplafond accepteren'

Laporta zet deur op een kier: 'Maar iedereen moet salarisplafond accepteren'

26-03-2022 18:45

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta bevestigt dat een langer verblijf van Ousmane Dembélé in Camp Nou nog altijd tot de mogelijkheden behoort. De 24-jarige Fransman moest in januari nog vertrekken, maar hij is inmiddels uitgegroeid tot een smaakmaker in de ploeg van coach Xavi.

"Dembélé is een geweldige, charmante jongen", zegt Laporta in een interview met Mundo Deportivo. "Hij heeft in ieder geval niet voor problemen gezorgd sinds wij de club hebben overgenomen. Hij is een speler die de coaches steeds beter kunnen managen, zeker Xavi die geweldig voor hem is. Misschien zien we de beste Dembélé sinds hij bij Barça is."

"We hebben hem eerder nog een ​aanbod gedaan voor een nieuw contract, maar die aanbieding liep op 20 december vorig jaar af. Hij wilde er geen gebruik van maken", vervolgt Laporta. "Nu zegt Xavi dat hij op hem rekent en dat hij het verschil maakt. Of er een nieuw contract mogelijk is? Aan iedereen die volgend seizoen bij ons is, stellen we een salarisplafond en die moeten ze accepteren voor de toekomst van de club. Aan het einde van het seizoen zullen er ongetwijfeld gesprekken komen, maar wel binnen alle mogelijkheden die wij op dit moment kunnen bieden."