Kossounou (ex-Club Brugge) verliest in slotfase van wereldkampioen Frankrijk

26-03-2022 09:34

Frankrijk is door het oog van de naald gekropen in het vriendschappelijke duel met Ivoorkust. Les Bleus kwamen aanvankelijk op achterstand, maar wisten in de slotminuut de winnende treffer te maken. Het werd 2-1 in Frankrijk

Ivoorkust ging mee in het spel Frankrijk en werd na een kleine twintig minuten beloond. Nicolas Pépé, speelachtig bij Arsenal, tekende voor de verrassende 0-1 in Stade Orange Vélodrome op aangeven van Sangaré. De Fransen hadden niet veel tijd nodig om de schade te repareren, aangezien Olivier Giroud drie minuten later voor de gelijkmaker zorgde. De ploegen gingen rusten met een stand van 1-1.

In de tweede helft werden door beide trainers veel spelers gerouleerd. Ook ex-Club Brugge-verdediger Kossounou mocht zijn opwachting maken. Paul Pogba maakte de slotfase van het duel ook niet mee en maakte plaats voor Adrien Rabiot. In de slotminuut van de wedstrijd was het Frankrijk dat aan het langste eind trok. Aurélien Tchouaméni tekende voor de 2-1 met een rake kopbal.

Door de nipte overwinning kan Frankrijk met een goed gevoel naar de volgende vriendschappelijke wedstrijd toe. De Fransen ontvangen Zuid-Afrika op dinsdag en trappen om 21.15 uur af. Ivoorkust kan de borst natmaken voor een volgend duel met een topland: dinsdag is Engeland de volgende tegenstander. Engeland en Ivoorkust starten om 20.45 uur.