Tissoudali's eerste treffer voor Marokko kan meteen een WK-ticket opleveren

Tissoudali's eerste treffer voor Marokko kan meteen een WK-ticket opleveren

25-03-2022 17:58

Voor de Rode Duivels staat deze interlandperiode in het teken van enkele oefenwedstrijden, maar in andere landen is het bittere ernst. Zo strijden tien Afrikaanse landen nog om vijf WK-tickets. Democratische Republiek Congo en Marokko hebben in hun heenwedstrijd nog niet al hun kaarten op tafel gegooid: 1-1. Tarik Tissoudali was de held bij de bezoekers!

In een dubbele confrontatie moeten Congo en Marokko uitmaken wie van hen twee komende winter actief zal zijn in Qatar. Onze voormalige kolonie moest in eigen huis aftrappen en startte ook het best aan de partij. Na nog geen kwartier spelen opende Yoane Wizza de score. Bij Congo bestond met Chancel Mbemba (ex-Anderlecht), Christian Luyindama (ex-Standard), Samuel Bastien (Standard), Edo Kayembe (ex-Anderlecht, ex-Eupen) en Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht, -Antwerp en -Standard) zowat de helft van de basisploeg uit spelers met een link met de Jupiler Pro League.

Aan de overzijde liep evenwel ook wat bekend volk rond. Samy Mmaee (ex-Standard en -STVV) en Selim Amallah (Standard) mochten vanaf het eerste fluitsignaal het beste van zichzelf geven, maar het was een invaller die alle schijnwerpers op zich zou richten. Tissoudali betrad het terrein in minuut 70 en had slechts een handvol minuten nodig om de levensbelangrijke 1-1 aan te tekenen. Voor de dribbelaar van KAA Gent was het bovendien zijn allereerste interlandgoal.

Bij die 1-1 bleef het ook tot het einde, hoewel de Congolese verdediger Glody Muzinga nog een dubbele gele kaart kreeg. Met tien man hield de thuisploeg het gelijkspel echter vast. Daardoor ligt alles nog open voor de terugwedstrijd, die uiteraard in Marokko plaatsvindt. Volgende dinsdag weten beide landen of ze hun koffers mogen pakken voor Qatar.