'Cannavaro nadrukkelijk genoemd als opvolger voor Mancini'

'Cannavaro nadrukkelijk genoemd als opvolger voor Mancini'

25-03-2022 11:10
2

Roberto Mancini hoeft niet te vrezen voor een ontslag als bondscoach van Italië na de desastreuze nederlaag tegen Noord-Macedonië in de play-offs voor het WK. De 57-jarige trainer zou echter wél de eer aan zichzelf kunnen houden. In dat geval staat zijn opvolger al klaar achter de coulissen.

Volgens meerdere Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, moet Fabio Cannavaro de opvolger worden van Mancini, als die besluit om op te stappen. De voormalig topverdediger was de aanvoerder van het team dat in 2006 wereldkampioen werd. Hij speelde onder meer voor Internazionale, Juventus en Real Madrid. 

Als coach heeft Cannavaro beduidend minder ervaring. Hij stond onder meer kortstondig op eigen benen bij Guangzhou FC. In september leverde hij zijn contract in bij de Chinese topclub, waardoor hij zijn handen vrij heeft. De roze sportkrant weet dat Cannavaro steun zou moeten krijgen van voormalig bondscoach Marcello Lippi, die in beeld is als technisch directeur van de Italiaanse bond.

Of het duo daadwerkelijk La Squadra Azzurra onder zijn hoede neemt, hangt dus wel af van Mancini. De voormalig oefenmeester van Inter en Manchester City zou overwegen om zijn contract in te leveren na het WK-debacle. Een jaar geleden leidde hij Italië nog naar de Europese titel.