Hayen is op avontuur in Wales: Hoe sneller dat lukt, hoe beter

Hayen is op avontuur in Wales: "Hoe sneller dat lukt, hoe beter"

25 maart - 13:00
0

Nicky Hayen werd eind vorig jaar aangesteld als coach van Haverfordwest, een eersteklasser uit Wales. Hij is al bijna zeker van het behoud, maar de club heeft nog veel hogere ambities. 

De laagvlieger wil zo snel mogelijk hogerop geraken. "De voorzitter wil binnen drie seizoenen Europa in en in de tussentijd de club in al haar facetten verbeteren", aldus Hayen bij Het Belang Van Limburg"Van bij ons eerste gesprek zaten we op dezelfde golflengte. En na nog vijf gesprekken over de toekomstvisie besloot ik de sprong te maken.”

Hayen wil duidelijk graag aan boord blijven bij de Welshe club. "Ons redden is het eerste doel en om dat te bereiken zijn we goed op weg. Maar we kijken ook al verder en willen bouwen aan een ploeg die volgend seizoen in de top zes kan meedraaien. The New Saints steekt er bovenuit in deze competitie omdat het de enige ploeg is die volledig uit profs bestaat. Daar willen wij ons tussen de drie, maximaal vijf jaar bij scharen. Hoe sneller dat lukt, hoe beter."

In Wales wordt er gewerkt met een degradatiepoule. Haverfordwest staat daar nu tweede op zes ploegen en mag stilaan op beide oren slapen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie