Schuldbewuste Jorginho in tranen: 'Zal ik voor altijd met me mee moeten dragen'

Schuldbewuste Jorginho in tranen: 'Zal ik voor altijd met me mee moeten dragen'

25-03-2022 09:02
1

Voor Jorginho was het lastig om na de 0-1 nederlaag tegen Noord-Macedonië, waardoor Italië het WK zal missen, de pers te woord te staan. In de Italiaanse media ging het vooral over de twee gemiste strafschoppen van de Chelsea-middenvelder tegen Zwitserland, waardoor Italië mee moest doen aan de play-offs.

Italië eindigde in de WK-kwalificatie achter Zwitserland, waardoor het play-offs moest gaan spelen tegen Noord-Macedonië. Italië speelde de twee kwalificatieduels tegen Zwitserland gelijk en in beide wedstrijden miste Jorginho een penalty. Vervolgens ging het in de laatste wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) mis, terwijl Zwitserland met 4-0 won van Bulgarije. Daardoor eindigde Zwitserland boven Italië.

"Het doet enorm veel pijn", zo vertelt Jorginho na de wedstrijd tegen Noord-Macedonië in tranen voor de camera van de RAI. "Ik denk er nog steeds aan, dit zal me de rest van mijn leven achtervolgen. Twee keer achter de bal gaan staan en je land in de steek laten. Dat zal ik voor altijd met me mee moeten dragen. Dat weegt zwaar. Heel zwaar..."

Italië creëerde tegen Noord-Macedonië de nodige kansen, maar de bal wilde er maar niet in. "Ik kan het nog steeds niet geloven", aldus Jorginho. "We hebben niet te weinig gecreëerd, we verzilverden onze kansen niet. We speelden goed voetbal, wonnen afgelopen zomer nog het EK. De fouten in de laatste wedstrijden hebben ons de kop gekost."