Opstellingen: Ronaldo, Bolat, Jorginho en Bale willen WK-hoop levend houden

Opstellingen: Ronaldo, Bolat, Jorginho en Bale willen WK-hoop levend houden

24-03-2022 20:35

De halve finales van de Europese play-offs voor een WK-ticket worden donderdagavond gespeeld. Landen als Italië, Portugal en Turkije kunnen een volgende stap zetten richting het WK.

De spannendste ontmoeting is zonder twijfel die tussen Portugal en Turkije in Lissabon. Daar probeert Cristiano Ronaldo, die zoals verwacht in de basis start, de hoop op deelname aan zijn vijfde WK levende te houden. De Turken, die in de poule met Oranje tweede werden, zullen dat willen zien te voorkomen. Bondscoach Stefan Kuntz rekent daarbij niet op Sinan Bolat, die op de bank begint.

Opstelling Portugal: Diogo Costa; Dalot, Danilo, Fonte, Guerreiro; Bruno Fernandes, João Moutinho, Bernardo Silva; Ronaldo, Diogo Jota, Otávio.

Opstelling Turkije: Cakir; Kabak, Demiral, Söyüncü, Kutlu; Celik, Kökçü, Calhanoglu, Aktürkoglu; Ünder, Yilmaz.

De winnaar van het treffen tussen de Turken en de Portugezen zal in de finale tegen Italië of Noord-Macedonië komen te spelen. Die twee landen staan tegenover elkaar in Rome. Voor de Azzurri dreigt een drama, aangezien het pas vier keer eerder voorkwam dat de regerend Europees kampioen het daaropvolgende WK niet haalde. Als ze verliezen van Noord-Macedonië of in de finale ten onder gaan, is Italië het vijfde land dat dat overkomt.

Opstelling Italië: Donnarumma; Florenzi, Mancini, Bastoni, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Berardi, Immobile, Insigne.

Opstelling Noord-Macedonië: Dimitrievski; Stefan Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski; Churlinov, Ademi, Bardi, Nikolov; Milan Ristovski, Trajkovski.

Met Zweden - Tsjechië en Wales - Oostenrijk staan er nog twee halve finalewedstrijden in de play-offs op het programma.