Heeft Nederland een eigen Courtois in huis? Flekken is echt uniek

Heeft Nederland een eigen Courtois in huis? "Flekken is echt uniek"

24-03-2022 20:30
4

Mark Flekken (28) wordt een grote toekomst voorspeld. Bij het ESPN-programma Voetbalpraat komen de prestaties van de SC Freiburg-doelman aan bod en verslaggever Christian Willaert denkt dat de Oranje-international na dit seizoen een grote stap kan maken in zijn loopbaan. 

De verwachting is dat Flekken tegen Denemarken en Duitsland onder de lat staat. "Voor zijn geloofwaardigheid moet hij zaterdag een goede wedstrijd keepen", stelt Marciano Vink, die bijval krijgt van Willaert. "Hij moet laten zien wat hij kan. Hij moet met lef keepen en durf laten zien. Daarbij moet hij niet simpel gaan spelen, maar écht zichzelf bewijzen."

Willaert was verrast door de statistieken die Flekken bij Freiburg overlegd. "Als je deze cijfers vergelijkt met andere topcompetities, praat je over de Courtois (Real Madrid, red.) en de De Gea's (Manchester United) als het gaat om tegenhouden en over de Edersons (Manchester City) als het gaat om meevoetballen", aldus een lyrische Willaert. "Dat is echt uniek. Hij gaat deze zomer naar een grote club voor heel veel geld."