De Mos blikt terug op verhaal bij KV Mechelen: Het hoogtepunt van mijn loopbaan

De Mos blikt terug op verhaal bij KV Mechelen: "Het hoogtepunt van mijn loopbaan"

24-03-2022 20:15 Laatste update: 20:16
1

De inmiddels 74-jarige Aad de Mos heeft een bijzonder lange carrière achter de rug en beleefde heel wat successen in ons land. In een gesprek met De Telegraaf blikt hij terug op zijn carrière en daarin kwam uiteraard ook KV Mechelen aan bod.

De Mos was als coach van 1986 tot 1989 actief bij KV Mechelen. "Het hoogtepunt van mijn loopbaan is de hele periode bij KV Mechelen" vertelt De Mos daarover. "Daar mocht ik het voor het eerst echt alleen doen in de boze voetbalwereld."

Hij trok naar KV Mechelen na een periode bij Ajax en wees onder andere Lazio Roma af. Hij won er al snel een Belgische beker, de Europa Cup II en de Europese Super Cup mee. Toch wilde eigenaar John Cordier meer. "Hij zei: ’Ik ben heel gelukkig met de prijzen, maar hier heb ik u niet voor gehaald. Ik wil kampioen worden’."

De Mos adviseerde de eigenaar uiteindelijk om John Bosman te kopen, wat de missing link bleek te zijn bij Malinwa. Het won in 1988-89 de titel. "Bosman was de sleutel tot de titel. Mechelen is uiteindelijk een grote droom geweest", aldus De Mos.