Onvrede in Duitsland: Bayern München betaalt 300.000 euro voor 13-jarig talent

Onvrede in Duitsland: Bayern München betaalt 300.000 euro voor 13-jarig talent

24-03-2022 17:39
9

Bayern München zorgt voor verontwaardiging door de pas dertienjarige Mike Wisdom over te nemen van Borussia Mönchengladbach. De Bundesliga-kampioen betaalt in totaal liefst 300.000 euro voor het jonge talent, waarvan het merendeel uit een tekenbonus bestaat. Die Fohlen staan machteloos.

Dat melden Sky Sport en de Rheinische Post. Gladbach-directeur Roland Virkus is niet te spreken over de actie van Bayern. "Zulke deals zijn allesbehalve gunstig voor het Duitse jeugdvoetbal. Ik vind het smakeloos", briest Virkus in de regionale krant. Gladbach zou zelf slechts 20.000 euro overhouden aan de transfer. De club deed er alles aan om Wisdom te behouden, maar wilde niet voldoen aan de financiële eisen van de jonge spits.

Volgens Duitse media staat Wisdom bekend als een exceptioneel talent, mede door zijn tweebenigheid en snelheid. Ook Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hadden hem op de korrel, maar zij vissen achter het net door de financiële slagkracht van Der Rekordmeister. Wisdom maakt op 1 juli de overstap naar Bayern. Vanaf dat moment kan hij volgens de reglementen een jeugdcontract ondertekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie