Advocaat gaat geen cent verdienen bij FC Utrecht: 'Een enorm groots gebaar'

Advocaat gaat geen cent verdienen bij FC Utrecht: 'Een enorm groots gebaar'

24-03-2022 14:34
1

Voormalig bondscoach van de Rode Duivels Dick Advocaat gaat geen cent verdienen aan zijn nieuwe klus bij FC Utrecht. De Kleine Generaal heeft aangegeven dat hij zijn job als klankbord voor interim-trainer Rick Kruys onbezoldigd wil doen. Technisch directeur Jordy Zuidam spreekt van een 'enorm groots gebaar'.

Donderdagochtend werd de terugkeer van Advocaat bij FC Utrecht officieel. De Domstedelingen hoeven geen salaris op de rekening van de geboren Hagenaar te storten. "Dat is een enorm groots gebaar", vertelt Zuidam in gesprek met Voetbal International. "Het geeft ook aan wat voor een liefhebber Dick is. Hij is een oud-speler van de club en is hier als trainer natuurlijk fantastisch vertrokken door de play-offs te winnen."

Advocaat zal zijn gezicht meerdere keren per week laten zien op het trainingscomplex van Utrecht. Het is de bedoeling dat hij bij wedstrijden ook van de partij is, maar niet op de bank. "Dick zal de processen gaan volgen en veel in contact staan met Rick", legt Zuidam uit. "(...) Het is mooi dat we terug kunnen vallen op een trainer met zoveel ervaring."

FC Utrecht staat momenteel zevende en is al bijna zeker van een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. René Hake stond dit seizoen aanvankelijk aan het roer, maar is op straat gezet door de clubleiding.