Van der Vaart: 'Liever dat hij hier blijft dan dat hij naar Ajax of AZ gaat'

Van der Vaart: 'Liever dat hij hier blijft dan dat hij naar Ajax of AZ gaat'

24-03-2022 10:45
0

Rafael van der Vaart denkt dat Damián van der Vaart kan doorbreken als profvoetballer. De 109-voudig international werkt bij Esbjerg fB met zijn zoon samen, maar makkelijk is dat niet altijd, geeft hij toe.

"Moeilijk, ja, zeker ook voor hem. Soms moet ik hem even aanpakken en bij hem doe ik dat net even wat harder. Dan doet hij even: Arghhh… Dan kijk ik hem even met grote ogen aan en zeg ik: Wat? Dan zegt hij: Sorry papa. Ik reageer dan: Nee, het is trainer vandaag. Een beetje geinen, maar hij moet natuurlijk wel luisteren", vertelt Van der Vaart aan Voetbal International.

"Thuis gaat het vervolgens goed, hij weet zijn plek wel", aldus de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Hamburger SV en Tottenham Hotspur. Hij adviseert zijn zoon om voorlopig lekker in Denemarken te blijven. "Ik denk dat hij het hier kan halen. Damián heeft meegetraind met Oranje O16. Anderhalf jaar geleden was hij nog amateur, nu staat hij al hier en hij is nog pas vijftien jaar."

"Dan hoor je: haal hem toch terug naar Nederland", aldus Van der Vaart. "Maar ik heb liever dat hij hier blijft, hier zijn debuut maakt in het eerste dan dat hij naar Ajax of AZ gaat en dan misschien niet aan de bak komt. Hier lekker sterk worden, dan kan hij mooie dingen laten zien. Hij wil heel graag hier blijven in elk geval."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie